Central Park Бургас предефинира начина на живот и стила на работа в модерна градска среда

септември 15, 2023

Условията, които предлагат co-working пространствата, бизнес сградата и дигиталният хъб в комплекса бяха представени пред потенциални международни партньори.

26 септември 2023 г., София – Бургас е на прага на революционна трансформация с откриването на мултифункционален комплекс Central Park Бургас, който обещава да предефинира градския начин на живот и работната среда. Амбициозният комплекс безпроблемно съчетава търговски зони, co-working пространства, офис сграда от най-висок клас и жилищни сгради, поставяйки началото на следваща ера на удобство и иновации както за живеещите и работещите в града, така и за приходящите. Посещение и презентация на възможностите на Central Park Бургас за бъдещи бизнес колаборации бе направена пред 14 български и международни клъстерни организации, както и потенциални партньори от Азербайджан, Чехия, Косово, Литва, Румъния, Сърбия, Словения и Испания. Сред гостите по време на представянето на комплекса бяха Марек Прзеор, ръководител на екип „Клъстерна политика“, DG GROW, Европейска комисия, Антонио Ново, президент на Европейския клъстерен алианс и Мануела Милица Граф, Клъстерни културни маршрути, Сърбия.   

Изчерпателност на всички видове услуги, без нуждата от допълнителна логистика е един от стремежите на инвеститорите. Комплексът и неговите модерни бизнес пространства вече е дом и среда за развитие на дигитален хъб, на ICT Клъстер Бургас, както и на световна технологична и водеща обучителна компания. В строителството са внедрени най-модерни цифрови и IT решения, като не е допуснат нито един компромис. Central Park отговаря на най-високите световни стандарти. Използвани са всички средства за ограничение на въглеродните емисии, както и подходи за възобновяема енергия и пасивни технологии за осветление, отопление и охлаждане.

Co-working пространството, което се намира в новия многофункционален комплекс в Бургас, е проектирано в най-модерните световни тенденции в тази област. Разположено на 4 500 кв. м. площ, на етаж 2, високите тавани и панорамни прозорци разгръщат топъл декор, набор от удобства за обитателите и обещанието на инвеститорите за социална среда и работно място, носещо вдъхновение и комфорт без излишни усложнения. Гъвкавите пространства, подходящи за офиси и срещи в различни формати, просторни общи помещения, интерактивни дъски, всички условия за работа на виртуални екипи и дистанционно обучение, се допълват от три големи зали: амфитеатрална и две конферентни за по 100 души. Тези условия правят co-working зоната на Central Park подходяща за всякакъв вид събития, обучения и конференции при клиентски ориентирана ценова политика. Нова концепция за социално и гъвкаво работно пространство, която включва и подходяща среда за образование и квалификация, може да бъде използвана и за програми на университети. Модерното co-working пространството осигурява продуктивна среда за млади и енергични специалисти, които търсят почти невъзможното съчетание от място за обучение, работа и вдъхновение.

Комплекс Central Park Бургас е от стратегическо значение за региона, но заема и водещо място сред цялостната модерна концепция за бизнес и жилищни имоти в страната. Оптимизирани бизнес пространства, които доставят всичко необходимо за ефективност на работния процес, в съчетание с паркова, градска среда и изгледи към морето. Освен обширно co-working пространство, Central Park успява да изпълни всички изисквания за модерна екосистема: 5 жилищни сгради с над 950 функционални апартаменти, 1 бизнес сграда на 9 етажа, с гъвкави офис пространства по 1 450 кв. м. на всеки етаж, обслужвани от 4 бързи и енергоефективни асансьора, 1 850 подземни паркоместа на 2 нива, заведения – ресторант, сладкарница, ирландски пъб, уиски бар, както и steak house, търговски обекти с премиални фешън марки, фитнес. 

Да работиш и живееш на едно място е концепция заложена още с първата копка на Central Park Бургас, а на последната миля преди цялостната му реализация е видно, че е постигнат балансиран микс от офиси, жилища, retail зони, подземен паркинг, бизнес инкубатор и co-working зони с възможност за създаване на подходяща среда за концентрация и обучение на кадри. Очаква се Акт 16 да бъде получен до края на 2023 г.

Стратегически за региона на Бургас, комплексът Central Park бе отличен от Градът Медия Груп със специална Сграда на годината 2022 в категорията „Бизнес сгради“. 

Всички новини